Alder er en hindring

paul_tommetanker

Alder ingen hindring, heter det. Og sant, og ikke sant. Av og til kan alder være til hinder.  Ungdommen har det jo bare ikke. De har ikke nok alder. De er ikke der og kan bare se langt etter hva vi driver med, vi her oppe i årene. For dem er alder en hindring. Enn så lenge. På lørdag var alder ingen hindring for Paul, for han kunne stolt stå frem som 50-åring. Velkommen etter sier jeg. En 50års dag er ikke som 20, 30 eller 40 års feiringer. Dere som ligger der nede i aldersgruppene og vaker har noe å se frem til. Det å feire et liv så langt er godt. En feirer sammen med nye venner som har langt igjen til 50. En feirer med gamle venner som har vært venner helt siden de nye vennene ble født. En feirer med familie som en har hatt en stund. Med voksne barn. Med trygghet og stolthet vet en hvem en er og hvem en kjenner. Og Paul svevde på sin dag. Han var midtpunktet i festen og hadde Ari Ben vært der hadde han kalt han for en “lysfontene”. Og Pauls Merete bakket opp sin utkårede som det perfekte vertskap. Jeg har kjent denne engelskmannen lenge. Men ikke lenge nok. Vi har vært på Kjerag sammen. Vi har spilt fotball sammen. Vi har vært på Prekestolen sammen. Vi har hoppet til harde rytmer sammen på Quarten, på SmukFest og på Roskilde. Vi har rukket en del og skal rekke mer. Jeg takker universet for at jeg en gang ble kjent med deg og jeg takker deg for resten. De unge har alder som en hindring. Det har ikke vi.  Gratulerer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s