Skulle ønske jeg var jente om vinteren.

kalde_jenter_tommetanker

Jeg tror ikke jenter kan fryse. Det ser ikke ut som våre nykomne kuldegrader virker på mange av dem. Og det misunner jeg. For det har seg sånn at jeg er glad i snø. De kaller meg Snøsa-mannen. For snø helbreder mye i et naturtro sinn. Men jeg fryser om vinteren siden det ofte er kaldt. Jeg skjønner sammenhengen mellom minus åtte grader og lue og skjerf og longs og speltmetta glutenfritt bambusundertøy. Alt dette har en preventiv virkning mot kulden. I alle fall hos meg. Så jeg har surra meg inn og polstra meg opp når jeg går med alt mitt ullstash opp til bussen om morgenen. Med frosne vipper og henda dypt nede i vottene som er dypt nede i lommene venter jeg på bussen. Ved siden av meg står to jenter i 17-18 års alderen. De har joggesko med lave sokker. Det ser ut som de har sklidd mye på glatta, for de har bukser på som har flenger over alt. Og gjennom flengene ser jeg hud, ikke longs. Jakkene er åpne og skjerfet er ikke knyttet, halsen er bar og øverste clevage-knappen er ikke kneppet. Det lange kjemibelagte håret er vel erstatning for hjemmestrikka lue tenker jeg. Og mens jeg synes det er kaldt, står de og skravler med noen andre i hver sin mobil. Kanskje de er slik som båtmotorene? De må kjøres litt i ferskvann før frostveska fylles opp i systemet.  Jeg skjønner det ikke. Fryse ikke jenter?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s