Stille allsang på fjellet

maya_hovden_tommetanker

Det blir jo nesten som karaoke, bare finere. Når jeg går ut på tur med Maya er det bare å følge den røde prikken i alt det hvite. Da vet jeg at det skapes fine toner og melodier. Jeg følger den røde prikken opp og ned, bortover og henover. Av og til bak, av og til ved siden , av og til foran og av og til langt vekke i fra. Av og til stopper den røde prikken, men sangen fortsetter.  I går var en slik dag. Etter at nervene mine hadde vokst sammen igjen etter en forglemmelig kjøretur søndag kveld var det vidunderlig å se at vinden roet seg og at skyene åpnet takluken slik at solen slapp ned til oss. Og den røde prikken spente på seg skiene og gikk ut i et vidunderlig vinterland. Noen gjenglemte friske vindkuler sammen med noen kuldegrader fikk til og med kinnene til å bli røde. Den røde prikken passet inn i landskapet og med nesten tomme skiløyper fant vi roen og nytelsen i fjellet.  Et høyfjell som er hvitt, rolig og uendelig vakkert er det rette sted og følge Mayas røde jakke. Da synger skyene av full hals, de nakne fjellbjørkene nynner, sporene av haren og reven som følger klapper takten, bølgene i snøen plystrer forsiktig, og fjelltoppene langt borte lager et mykt ekko. Det spilles en vakker melodi, selv om det er helt stille.

maya_hovden_rød_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s