Furubæsj på Hamresanden

pinepoop_tommetanker

Vi snek oss rundt. Listet oss på stive tær på jakt etter ville trær. På Hamresanden. Kristiansands svar på Playa del Ingles, Agia Napa, Bondi Beach og Løkken. Vi listet oss rundt. Så stille vi bare kunne gå med en ved-fyrt toåring på høyoktan. Og for å gjøre stillheten komplett fulgte det med en nybakt 7-åring på skjelljakt. Hamresanden er ikke alle forunt en gråstenkt marsdag i 2017. Men takk for at du er der. Du er elsket. Med på turen var Gunnar og Wanida. Mest for at jeg skulle slippe totalansvaret fot to små oppmerksomhetssøkende barnebarn. I tillegg er de hyggelig turfølge. Men altså trær. De fleste besøkende ser utover havet og ned i sanda på Hamresanden. De ser på måker som driter og svaner som gjør seg til. De ser på pinner i sjøen og skjellsettende skjell. Men ta en titt på trærne litt innpå land. Trær som har stått der lenge og sett mye. De bøyer seg mot vinden og lager sitt eget le. De er solide, stolte og kraftfulle i sitt vesen. De ønsker oss velkommen og strekker sine grener mot oss. Det er de som bor der og det er de som gir oss skygge for solen. Det er de som lar oss klatre i dem og lar oss steke pølser på deres gamle grener. Vi skal ha respekt for disse skapningene vi deler stranda med. Vakre Hamresanden er en tur verdt. Se utover, men se også innover. Se på trærne.

Takk for turen til dere som var med. Og takk for turen til dere som er der alltid.

semina_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s