Rekkeviddeangst

 

rekkeviddeangst

Vi har angst for å kommer for tidlig. Til møter. Vi har angst for ikke å strekke til. Vi har angst for å komme for sent. Til møter. Vi har angst for edderkopper. Vi har angst for høyder. Vi har angst for fly. Vi menn har heldigvis ikke like mange angster som kvinner, men obs obs!   Vi har fått en ny en. Og det er angst for  rekkevidde. Og her snakker vi ikke om å rekke fram til vidda. Eller det er vel kanskje det vi gjør, om det er vidda du skal til. I en hel lunsj satt jeg å lyttet til menns rekkeviddeangst. De første 10 minuttene skjønte jeg ikke bæret om hva de snakka om. Da det endelig gikk opp for meg at det hadde noe med elbiler å gjøre og ikke anatomi ble jeg litt lettet. Bildene i hodet endret seg til det bedre og mer forståelig. Jeg prøvde å delta i diskusjonen med å forslå at de skulle kjøpe seg en dieselbil så ville de bli kvitt angsten. 5 tomme blikk gikk et øyeblikk i min retning før de fortsatt sin angstfylte debatt. Konklusjonen ble vel sånn ca at en elbil kun oppnår oppgitt kjørelengde om den er i fritt fall og at de må leve med sin angst. Til deres informasjon har også en diesel bil begrenset rekkevidde. Hvor langt den kan gå på full tank vet jeg ikke, men det varierer sikker på dieselbiler også.

rekkeviddeangst m (Bokmål/Nynorsk), c (Riksmål)

  1. (om førere av elektriske biler) redsel for å kjøre så langt uten å lade å bilens batterier at man går tom for strøm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s