Lobotommi

lobotommi_tommetanker

Hvor vanskelig kan det egentlig være. Faen. Jeg skulle sette på vannet på hytta. Har gjort det før. Om vinteren er det avslått på grunn av frostfare. Jeg skrur av en liten rørstubb langs veggen på hytta og lar alt vann som ligger i ledningsnettet renne ut. Kummen med selve vann-stengeventilen er ca 100 meter fra hytta. Den rørstubben jeg skrur av hver høst før frosten setter inn er liten og består av et rør + 2 identiske koblinger. En i hver ende. Koblingen består av 4 deler. . Og nå skulle jeg montere dette. 9 deler til sammen. Jeg skrudde de på og løp lykkelig de 100 metrene bort til kummen for å sette på vanntrykket. Ennå lykkeligere løp jeg tilbake til hytta igjen hvor vi nå endelig hadde vann igjen. Der borte fant jeg hytteveggen innhyllet i en fin dusj  som strålte ut fra begge koblingene. Tror til om med jeg kunne se noen regnbuer. Faen tenkte jeg, og løp 100 meter tilbake igjen og skrudde av vannet. Så løp jeg 100 meter tilbake til hytta, demonterte røret og justerte rekkefølgen på de fire delene. “Sånn!” tenkte jeg og skrudde alt fast og løp mine hundre meter bort til vannpåskruingskrana igjen. Jeg returnerte til hytta og så at den fine dusjen ut av koblinga var vekk. Nå ble hytteveggen spylt. Det spruta ut vann over alt. I min innovative hjerne prøvde jeg å skru dette fastere mens det spruta. Det eneste jeg oppnådde var å snu sprutestrålen inn i ermet på jakken. Gudd, det var kaldt.

Slik holdt jeg på til jeg sikkert hadde løpt 3-4 kilometer til sammen fordelt på 17 turer att og fram til en vintervannstengekran. mer og mer forbanna og mer og mer klissblaut. Til slutt endte jeg opp med avstengt vann og to ødelagte koblinger og ett ødelagt rør.

Neste dag dro jeg til Jula og kjøpte nytt. Det var først da jeg skjønte rekkefølgen på 4 små deler.

Samtidig vet jeg at det jeg tror jeg vet nå vet jeg nok ikke til neste år da jeg på ny skal sette på vannet for sommeren.

Fordelen med å være så teit er at dersom jeg snubler mens jeg holder to strikkepinner er det ikke så farlig om de treffer opp i hvert sitt nese hull. Jeg er allerede lobotommert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s