Oppsikt

oppsikt_tommetanker

Jeg liker oppsikt, men ikke å vekke den. Jeg liker at det jeg skriver og det jeg lager vekker oppsikt, men jeg liker ikke oppsikt rundt meg selv. Vi er forskjellige vi folk. Vi ser alt på ulike måter vi mennesker. Ulikt. Noen har innsikt, andre har utsikt og noen har hensikt. Atter andre har svært dårlig sikt. I alle fall slik jeg ser det. Det er ikke lett å sikte seg inn på hva en skal forstå her i verden. “Hadde alle bare vært som meg!” tenker jeg noen ganger. “Om bare alle kunne sett verden med mine øyne så hadde faen meg alt vært så bra.” Alle hadde kildesortert. Tiggerne hadde vært rike og grenser hadde ikke eksistert. Ingen hadde spist komper og alle kunne tegne og male. Da hadde verden vært fin. I alle fall for meg. Jeg liker å se oppover på oppsikten mer enn på utsikten. Skyene er de vakreste skulpturene i mitt liv, selv om de er jo heller ikke naturlige lengre siden klimaet er menneskeskapt, men jeg liker å tro det. Og verden hadde kanskje ikke vært bedre om alle hadde vært som meg. Alle hadde vært til skogs og ingen hadde danset eller sunget og hele samfunnet hadde gått til grunne. At vi alle ser det samme, men med ulike øyne er kanskje best. Og jeg liker fortsatt oppsikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s