Ikke til salgs for 1590,- pr kilo.

chaga_tommetanker

Tørka hundebæsj? Gammal skumgummi? Mugga tetningsmasse? Nix,- det er en sopp. Med en høy pris. Drøyt for sopp tenker noen. Verdt hver krone tenker andre. Dust tenker de fleste. Vel jeg er en dust, det er etablert. Jeg tror på ting jeg ikke kan se og jeg stoler på andre enn meg selv noen ganger. På en tur i skogen fant jeg det som er på bildet; Chaga. Selges på nettet for sånn ca. 1590,- pr kilo. Denne magiske klumpen som holder sykdommer borte. Mine klumper er ikke til salgs. Fordi jeg tror på det jeg har lest om denne soppen, plukker jeg dem med meg når jeg finner dem. Antioksidanter er bra har jeg hørt, og denne har mer enn alt annet.

Noen steder i nordlige Russland bedret folkehelsen seg etter Sovjetunionens oppløsning. Forsyningslinjene til avsidesliggende steder ble dårlige og vanlige produkter som te og kaffe ble mangelvare. Dette førte til ag veldig mange av de som bodde der fant fram en gammel oppskrift på “kaffe”. Kok opp chaga og la det trekke lenge. Smaken er nesten som kaffe. Dette ble drukket av mange over veldig lang tid. Og så og si alt av sykdommer gikk ned. Forskerne tror det var chaga-effekt.

Uansett så smaker det godt. Det har ei heller noen bivirkninger bortsett fra en tynnere konto dersom du må betale for herligheten. men går du i skogen finner du kanskje en slik en. Ta den med og prøv. Liker du det ikke så gi det til meg, eller selg det for 1589,- pr. kilo.

http://www.foxnews.com/health/2013/05/29/chaga-potent-immune-enhancing-fungus.html

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s