Var det palmesøndag i går?

Er det på tide å folde våre hender små. For etter Palmesus kommer vel Palmesøndag. Eller er det eplejuice og  øresus som kommer etter Palmesus. Uansett, – det er en dag for tro og erkjennelse. Søndagen etter Palmesus er form mange en dag for å komme med erkjennelser og stoppe betennelser. Be en bønn eller ta ei bønne. Det som virker best for deg. Bystranda kan igjen bli en fredfylt oase av harmoni og solkrem og iskrem. Et fantastisk fyrverkeri endte det hele natt til søndag. Jeg stod og så på det på avsand. Og det var da jeg tenkte på Første Mosebok; slik man ofte gjør her i bibelbeltet. Der står det om Sodoma og Gomorra, to byer ved Dødehavet hvor de festa mye. Og sammenligningen kom inn i hodet mitt. For der regna det også svovel og ild. Nesten likt. Heldigvis ikke helt. For mens vi her på Sørlandet puster lettet ut og takker ungdommen for festen, skjedde det noe annet i bibelens byer. Hos oss hadde alle det moro og vi takker for besøket. Kom gjerne igjen. Og det er veldig godt at ikke han der oppe, han som regjerer i himmelen, gjorde kort prosess med Kristiansand slik han gjorde med datidens Ibiza og AgiaNapa i følge første mosebok.;

Da lot Herren svovel og ild regne over Sodoma og Gomorra – ned fra Herren, fra himmelen. Han ødela disse byene og hele sletten, alle som bodde i byene, og alt som grodde på marken.

Dårlig måte å stoppe en fest på. Bedre med fyrverkeri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s