Mer enn det vi trenger.

blakk_lørdag_tommetanker

Den sorte fredag står for døren. Midt i mørketia blir alt svart. Dagen da både dører og folk går av hengslene. Dagen da vi bruker masse penger på mye mer enn det vi trenger. Et tips er å notere alt det du ser i tilbudsannonsene. Skriv ned alt du planlegger å kjøpe. Hele lista. Legg den i en skuff og når fredagen kommer går du deg en lang tur. Du dropper alt som heter kjøpetrang. På lørdagen åpner du skuffen, tar opp lappen og ser om du virkelig har gått glipp av noe.

Og var det noe du skulle ha kjøpt allikevel så gå ut å kjøp. Sannsynligvis har du  spart penger.

ikea_black_friday

IKEA er kanskje ikke min favorittbutikk, men de overrasket meg positivt i en e-post. De oppfordrer oss til å gå over det vi allerede har. Se om det kan vare litt lenger. Ikke kjøp nytt ennå. Kanskje bare ved å stramme noen skruer øker du levetiden. Så mens handelsstanden har sikl nedover kinnene står jeg og skriver ned en liste over alle de gode tilbudene, og alt jeg ønsker meg. Jeg legger handlelappen i skuffen og setter klar turskoene.

 

“The term “Black Friday” came out of the old Philadelphia Police Department’s traffic squad. The cops used it to describe the worst traffic jams which annually occurred in Center City on the Friday after Thanksgiving.
It was the day that Santa Claus took his chair in the department stores and every kid in the city wanted to see him. It was the first day of the Christmas shopping season.
Schools were closed. Late in the day, out-of-town visitors began arriving for the Army-Navy football game.
Every “Black Friday,” no traffic policeman was permitted to take the day off. The division was placed on 12 hours of duty, and even the police band was ordered to Center City. It was not unusual to see a trombone player directing traffic.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s