Nattlaks i Otra

Med piggene ute tok vi turen inn i mørket igjen. Denne gangen startet vi på Eg og gikk langs Otra i sene kveldstimer. Veien og stien er perfekt helt til den ikke er det. Men med piggsko på hele gjengen overlevde vi greit. Vi så restene av den gamle pumpestasjonen. Fra den gang noen forsøkt å tømme Otra for vann. For så å kunne gå tørrskodd for å plukke laks fra elvebunnen. For sent oppdaget de den gang at det ikke var dumper nok oppe i Bymarka til å pumpe vannet opp i. Sikkert en som var like god i matte som meg som hadde regnet på akkurat det. I alle fall tror jeg det er derfor det er rester etter en pumpestasjon der oppe langs Otras bredd. Vi fikk og se en skikkelig natt-laks i elva. Den stod der motstrøms og kikket rart på oss.

Turen er fin en måneskinnskveld, og skogens lille melisdryss av snø gjør det hele lysere og vakrere. Frosten i bakken gjør at du kan gå over-alt uten surkling i skoa. Men piggsko anbefales. Frosne bekker med litt snø oppå kan være glatt for eldre herrer som oss. Bærvannet rundt kan gås på mange måter. Velg din.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s