Fantastiske mennesker overalt

Jeg sitter igjen med mange minner fra 16 dager i Indonesia. De fleste gode, -veldig gode. Et helt lasteplan fult av inntrykk og avtrykk og uttrykk. Lukker jeg øynene akkurat nå, så er det Balineserne jeg har som det største minnet. Bali er en Hinduistisk øy i et Muslimsk land. En hinduisme ispedd masse lokal kultur og historie. I Indisk hinduisme er det bare det gode de satser på. På Bali tror de også på alt det onde.

Men det eneste jeg opplevde var det gode. Folket på Bali utenfor de verste turiststedene er de hyggeligste folk jeg noen gang har møtt på ferie. En oppriktighet og ekthet jeg som inneslutta bedehussørlending ikke har møtt før. Fra damen på sykkel som bare ville slå følge et stykke fordi hun lurte på hvem jeg var, til butikkgutten som hadde funnet min stappfulle lommebok på gata og tok vare på den. Jeg mista faktisk lommeboka mi på Lombok. Å kult er det. Og han gutten som fant ei lommebok med et par månedslønn inni, leverte den tilbake. Han fikk en god slump penger i finnerlønn. En bruktbokhandler lurte på om jeg hadde tid til en prat. Vi satt en halvtime og skravla. I Padangbai traff vi mr. Putu Ngeres. Han eide en oase av et sted. 3 rom leide han ut. Da vi leide 2 rom, stengte han det tredje. Han ville ha det godt med oss. Han viste oss nabolaget og tok oss med til “Den gjemte stranda”. Paradiset oppdaget på nytt. Vi ble hos han i 5 dager. En flott mann med et flott sted. Og Maya ble kjent med en ung Balinesisk familie. Og hun fikk kost med en baby. Da var hun dobbelt i Paradis. Det var godt for en sørlending å åpne seg opp for den balinesiske åpenheten. Gudd å godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s