Tilbakesteg for fremskrittet. Facebook virka i går.

En facebook venn gjorde meg i går oppmerksom på en litt uvandt og generaliserende facebookforside. Et av våre politiske parti hadde valgt å bruke et nyhetsssitat som sitt profilbilde. Partiet har tidligere blitt beskyldt for å være fremmedfiendtlig og de har jobbet hardt med å riste av seg et rasiststempel. Personen som valgte å legge ut dette bildet er muligens ikke en av dem som jobber hardest for akkurat det. Ei heller liker han folk av utenlandsk opprinnelse. Svensker, dansker, islendinger og tibetanere er muligens ikke regnet som utlendinger i denne sammenhengen. Ei heller innbyggere av Australia, Brasil eller Barbados.  Bildet skapte mye engasjement på kort tid. Mange kommentarer. Saklige og usaklige her også. Spesifikke og generaliserende. Men det endte med at fotoet ble fjernet senere på dagen.  Fremskrittspartiet fikk et aldri så lite tilbakeskritt i går, og påskevikaren som styrte Frp-facebook har trolig fått nye ansvarsområder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s