Strandnelliken Tomm

Enkel, ganske fin, klorer seg fast og klarer seg med lite. = Tomm.

Enkelte sier faktisk det samme om Strandnelliken. Eller Fjærekollen som den egentlig heter. Og egentlig er den ikke en nellik i det hele tatt. Ikke med i nellikfamilien nei. Akkurat som meg. Elger seg innpå de vakre og later som en er en av dem, helt uten selvinnsikt. Strandnelliken (Fjærkollen) har ingen anvendelse i det hele tatt. I gamle dager brukte de den mot dett og hint, blandt annet mot nervøse forstyrrelser, uten at det funka. Her er jeg og strandnelliken litt ulike faktisk. Jeg, Tomm, kan brukes både mot nervøse forstyrrelser, skitne gulv og kaffetørsthet. Jeg lindrer faktisk familieøkonomien og opphopende klesvask også. Til og med ugress og løvetann i plenen kan jeg brukes mot. Men akkurat som Strandnelliken kan jeg gi utslett og allergiske reaksjoner også. Nobodys perfect!

“Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner.  IIngen advarsler eller opplysninger om mulige bivirkninger og kontraindikasjoner knyttet til fjærekoll er funnet i tilgjengelig litteratur. Dette skyldes at fjærekoll har vært svært lite brukt som medisinplante og at opplysninger om mulige skadevirkninger derfor ikke finnes nedskrevet.”

I rest my case. I am a Strandnellik. Helt uten skadevirkninger er både jeg og Strandnelliken.

Eller Geldingahnappur som den heter på islandsk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s