Kan menn ommøblere?

5o_50_innredningSiden min kone har valgt å tilbringe 2 uker i Brasil ser jeg mitt snitt til å være herre i eget hus. Til å ommøblere. Jeg har vært med på det før, men da uten kommentar-rett og påvirkningskraft. Jeg har vært den fyren som under streng kommando flytter på den inni helsikes uhåndterlige stolen. Den tunge sofaen. Lampa som kommer borti alt mulig, samt en lumbagoframprovoserende grønnplante med en overraskende tung terracottakrukke. Selvfølgelig nyvannet for å tilføre litt ekstra tonnasje. Det har vært min jobb. Og som alle menn vet er ominnredning et tilfeldighetenes spill. Det er sjelden nøye planlagt. Stolen skal ikke flyttes fra A til B. Den skal flyttes fra A til H og være innom B, S, D, E, F og G på veien til H. For den drit-tunge stolen og den krumrygga potteplanten ser ut til å besitte dårlig stedsans. De, samt spisebordet, to sofaer og diverse hyller lever en stund et hvileløst liv før de finner sin plass. Ikke for den siste hvile, men i alle fall for en stund.

Men nå er jeg alene i huset og har ommøblert etter 50/50 metoden. Alle møblene i halvparten av stua.  Nært og trangt og fint i den ene halvparten og åpent og tilgjengelig på den andre halvparten. Lett å vaske på den ene delen. Vanskelig på den andre.

50/50.

Lurer på om Maya liker det når hun kommer hjem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s