Og det var slik bråket starta.

svigermor_jul_tommetanker

En venn av meg har en svigermor. Slik vi alle har. I hvert fall vi som har klart å forholde oss gift. Og som andre gifte menn så ønsket min gode venn å glede sin aldrende svigermor med en flott gave. Hun var religiøs og trodde på et liv etter døden og var tro mot kirkens ritualer. Hun hadde til og med begynt å planlegge sin egen gravferd. Hvilken kirke og hvilke salmer. Den skulle være fin og flott og ærbødig og fylt av respekt og høyverdighet. Hun ønsket å forlate denne verden med stil når tiden var inne. Så derfor kjøpte min venn en storslott gave til henne til jul. Han kjøpte, eller rettere sagt, reserverte en flott sted på kirkegården til henne. En gravplass av den fine sorten. Her skulle hun hvile i fred. På en liten høyde under et stort bøketre. En riktig fin plass var det, og det kostet mye å reservere den. Svigermor ble glad for omtanken og gaven. Så personlig, tenkte hun.

Og så gikk det et år. Neste jul kom og min generøse venn delte ut sine gaver. En til far og en til mor og to til lillebror, men ……ingen til svigermor. Min venns svigermor var noe undrende selvfølgelig. Var hun glemt. Hadde hennes flotte svigersønn glemt henne i alt julerushet. Og til slutt spurte hun. “Hvorfor har du ikke kjøpt noe til meg i år?”

“Vel”, sa han. ” Du har jo ennå ikke brukt den gaven jeg kjøpte til deg sist jul.”

Og det var slik bråket starta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s