Takk lille Erithacus Rubecula

Min lille venn. “Hei!”, sa den. Eller “Kvitt-kvitt!”, som google translate ville sagt. Et lite, men vakkert øyeblikk. En bitteliten skapning lander foran meg og sitter lenge nok til at vi ser at vi ser på hverandre. Den ser at jeg ikke er farlig og jeg sier bare – “Hei, har du det fint?”. (kvitt-kvitt-kvittekvitt-kvitt?)  Jeg vet jo ikke hva den tenkte, men det så ut som den hadde det fint den også. Jeg fikk i hvertfall en vakker og fuglemagisk liten opplevelse. Takk lille rødstrupe.rødstrupe_tommetankerhttp://miljolare.no/innsendt/vedlegg/21943/50b4a21598533/erithacus_rubecula.mp3

Store Norske sier:

Rødstrupe, fugleart i trostefamilien. Vekt ca. 16–22 g, omtrent som kjøttmeis. Kjønnene like med rustrød panne, strupe og bryst, mens ryggen er olivenbrun. Ruger i hele Europa og middelhavsområdet til Vest-Sibir, i Norge i skyggefull og tett skog over det meste av landet til Troms, på Dovrefjell opp til minst 1000 moh. Fåtallig i Finnmark. Meget vakker sang tidlig i grålysningen og om kvelden. Rødstrupen kalles «tiurklokke», fordi den begynner å synge samtidig eller litt før tiuren om morgenen. 6–7 egg ruges i 12–14 dager, og ungene forlater reiret etter ca. 14 dager. Norske rødstruper er overveiende trekkfugler som overvintrer i Sørvest-Europa og middelhavsområdet. En del overvintrer i kyststrøk i Sør-Norge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s