1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lb5 a6 4.La4 og nå 4 – b5!? 5.Lb3 Sa5

sjakk

jakttrekk1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lb5 a6 4.La4 og nå 4 – b5!? 5.Lb3 Sa5. Eller også kalt Jaktvarianten. Dette er sannsynligvis godt kjent for en del av de jeg jobber sammen med. Og trolig allmen viten hos alle dere som i disse dagene ser svart / hvitt på ting. Dere som jubler og heier på Magnus Karlsen uten helt å forstå hvorfor. Jeg har en smule selvinnsikt angående hjernekapasitet så jeg ser ikke på sjakk-VM. Selv liker jeg vindustrekk bedre enn sjakktrekk. Og Lady Halvblank er bedre enn Anand Sjakk Matt. I India et sted sitter en nordmann og spiller sjakk. Med en inder. Kollegaene mine følger med. Hver halvtime sier de ÅHHHHH! til noe de ikke skjønner. For så å bli stille igjen. 30 minutter senere kommer et nytt uvitende, men aktuelt ÅHHHHH!. Hvert Åhhhh samstemmes med siste sjakk-trekk. Det at de er totalt uvitende om hvorfor Magnus og Anand  flytter som de flytter, har ingen betydning. Det vil nok bugne med sjakkbrett under juletrærne i år. Og selv om jeg er bonde, hvilket betyr EXPENDABEL i sjakk, så er nok sjakk en god ting å spille for mange. Hjernetrim, hukommelse og langsiktig tenking.  Altså ikke for meg. Jeg kjenner mine bergensninger, som de sier på Sotra.

genier_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s