Sniknavnifisering

sør_arena_tommetankersør_arena2_tommetankersør_arena_byggingsør_arena3For noen år siden ble Starts hjemmebane, og Kristiansands stolte stadion bygget. I 2006 ble det med brask og bram utlyst en navnekonkurranse av hovedsponsoren,- Sparebanken Sør. Masse kreative flotte navn blant bidragene. “Befolkningen får bestemme navnet”,- skrev Aftenposten. “Administrerende direktør i banken, Morten Kraft, bekreftet mandag at de vil la sørlendingene bestemme navnet på Starts nye stadion i Marvika i Kristiansand”. Makrellboksen, Julius Arena, Start Stadion, Stadion Sør, Start Stadion Sør, Kristiansand Stadion, Sørlandet Stadion, Røde Ræge Stadion, Kardemomme Låven, Kardemomme Stadion, Bibelbeltet Arena, Sør Arena. Mange forslag og stor spenning? Konkurransen fikk stor oppmerksomhet og når endelig det nye navnet kom ble det ingen jubel. Ingen stor kreativ godfølelse. Bare en paff erkjennelse av at navnet var forutbestemt. Sør Arena ble barnet hetende, med bankens logo flettet inn. Og nå når denne banken fornyer seg og har fått ny logo har de stille benyttet sjansen til å endre stadions navn igjen. Nå til Sparebanken Sør Arena. Gudd. Er det bare meg eller føles dette litt blaut?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s