I konfirmasjon med en kusine til en tremenning jeg ikke har sett.

sanderJeg ble konfrontert med en komprimert konfirmasjon i går. En riktig hyggelig samling for Sander. Siv sin Sander. Han er en fin fyr. Smart som få med en lur humor. Og der stilte jeg opp med kone og barn og barnebarn. Og der møtte jeg andres koner, menn, barn og barnebarn. Vi var ikke mer enn ca 40 stykker, men for et tomt hode med korttidshukommelse var det mer enn nok av ugjenkjennelse. Der var en kusine til en tremenning jeg ikke hadde sett siden en eller annen begravelse. Og der satt han jeg trodde var gift med hun som ikke var der men som var der allikevel fordi han var ikke den jeg trodde. Og der var koselige Ingvild som jeg kjenner bedre på facebook enn i virkeligheten. Og der var gamle kjenninger og kjenninger jeg ikke kjente igjen og kjenninger jeg slett ikke kjente. Jeg gjorde noe jeg ikke gjør til vanlig denne kvelden. Ved middagsbordet valgte jeg vekk kjente onkel Kjell og Marit min venn. Jeg valgte vekk min kone og min sønn og sikre fjes.  Jeg satt meg ned med folk jeg var bombesikker på var nye. Jeg invaderte ett annet bord. Jeg satt meg ned ved siden av en gammel nabo til Sander og Siv, hans kone, hans tre barn og et par andre. Og det var fint. Flotte folk. Ingen sanger ble forsøkt sunget. Og kun to taler. Men det var taler med mening og hjertevarme, fremført av mennesker som har stått opp i forsamlinger før. Mens jeg satt der løp barnebarna rundt med noen andres barnebarn og jublet og strålte. Jeg ble kjent med nye mennesker denne kvelden. Jeg nøt Siv og Marit sine spektakulære kokekunster og naboens glutenfrie kake. Takk Sander for invitasjonen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s