Våre nye landemerker.

Den ligger tungt i sjøen. Det er et stort monster som preger manges utsikt . Superspeed er 211 meter lang og 26 meter bred. Pioneering Spirit er 383 meter lang og 124 meter bred.

Den er stor og ikke særlig fin å se på. Et dette et nytt landemerke. Den ligger her ganske ofte. Og vi kan takke Donald Trump for denne utsikten. I all sin frykt for større samhandling mellom Russland og Europa la han ned sanksjoner mot en rekke selskaper som jobbet med en gassledning; NordStream2. Senatet i USA vedtok før jul sanksjoner mot selskaper som er involvert i byggingen av gassrørledningen mellom Russland og Tyskland. De frykter at røret vil gjøre Tyskland energiavhengig av Russland. Mr. Trump sin inngripen gjør at dette skipet trives i Kristiansand. For ungen til dette monsteret ligger inne i Korsvikfjoden til pynt og undring. Og akkurat denne ungen brukes til å legge nevnte gassrørledning. Heller ikke ungen er akkurat pen å se på.

Men dette er kanskje de nye landemerkene i denne tiden. Kanskje den vil lyse opp høstmørke kvelder?

Vi får heie på at den Amerikanske sittende presidenten tar bena fatt ved neste valg, slik at monsteret der ute ved Andøya og ungen i Korsvikfjorden seiler sin egen sjø igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s