Hvordan sitte alene på bussen

trendsetter_tomm_tommetankerFolk som vet hvem jeg er, og tør innrømme det, finnes det ikke mange av. Men noen av de som gjør det,  innehar en hvis form for intergrert ærlighet. De vil trolig applaudere utsagnet om at; “Tomm er ingen Trendsetter”. “Riktignok er han ikke redd for å prøve ting først, men historien viser at det sjelden eller aldri er de riktige tingene som utprøves.” Statistisk viser det seg heller at det jeg prøver har ikke en sjans i helvete til å påkalle noe som helst utslag i trendsetterbarometeret. Men denne “trenden” (he, he) slutter i dag. Litt tilfeldig og i stor grad påtvunget ble jeg ikledd et hodeplagg jeg ikke skjemmes av. Veldig få har det i seg til å se bra ut med dette. Men objektivt sett så vil jeg påstå at jeg nå topper min overdådig mønstrede konfirmasjonsskjorte-look. (hvilket heller ikke satte i gang noen stor trend. Snarere tvert i mot. Konfirmasjonsbildet mitt satte en stopper for overdådig mønstrede konfirmasjonsskjorter.) Men med dette plastmettede uformsydde universalhodeplagget starter jeg nok en ny trend. Det kan brukes så vel i en operasjonssal som på en regnfull dag på vei til bussen. En av de heldige bivirkningene med å bruke dette hodeplagget offentlig på busser er at en fra og med neste stopp får sitte helt alene. Ofte uten bussjåfør også. Det holder lopper og lus og kvinner borte og tar liten plass sammenkrøllet i lomma. Ved bruk på fiskebrygga en smektende varm fullstappet sommer kveld vil det alltid være noen som høflig reiser seg og går dersom du forsiktig stiller deg opp inntil bordet deres. Dette skjer nesten uansett. Er det kø i kassa på Rimi så ikle deg grønnplastlua og køen forsvinner. Det kaller jeg mernytte innebygd i trend. Så løp og kjøp.

PS. Håper narkosen gir seg snart så jeg slipper å tro på det jeg skriver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s