Ikke tenk på komper.

min_sommer_tommetanker

Mange tenker på komper når de ser min vasstrukne, aquadynamiske gamle kropp. Ikke gjør det. Ikke i dag. Ikke denne dagen. For vi som bor her sørraførr. Sør for Vennesla. Vi har det nok surt i dag. Regn og tåke. Og det er faktisk som å bo inni ei kompe uten noe godt i midten. Alt er grått og klamt. Følelsen av å ligge inni vassen ukesgammel grå kokt potetmos er nærliggende. Det hjelper ikke at det er sukker utenpå. Det er grått. 40 % svart. Men med kompestoff-realismen rundt oss skal vi lukke øynene og ta en liten tidsreise. Vi trenger ikke dra så langt tilbake. Det er nok å returnere til sånn omtrent 9. september. Det var siste deilige badet for sommeren. Det er bare 50 dager siden. Og reiser jeg lenger tilbake, til 25. juli, kommer jeg til min sommers beste dag. Den var på Dvergsøya utenfor Kristiansand. I en ny for oss, men steingammel speedbåt, dro Gunnar, Wanida, Lucas, Isabella, Maya og meg på tur. 37 grader i kroppen, 30 grader på land. 24 grader i vann. 100 grader i hjertet. En dag nesten uten klær, og helt uten bekymringer. Det er den dagen jeg reiser tilbake til nå det klisne grå potetstoffet snurper seg til rundt meg. Jeg kan bli der ganske lenge.

Ha en fin dag, enten den er her, eller der.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s