Det hviler en skygge over landet.

sjakk_sjokk_karlsen_tommetankerJeg har havnet i sjakk-klemma og har gått inn i et dypt og vedvarende sjakk-sjokk. Bønder og hester og løpere tårner seg opp før jeg rekker å reagere med kongen. Alt takket være denne nordmannen med evner og talent jeg ikke har.  Magnus Carlsen. Hvorfor kunne du ikke bare blitt sånn passe god. En sånn sjakkspiller vi hører om av og til. Hvorfor? Eller kanskje blitt verdens beste quilter? Eller verdens beste turgåer? Jeg bare spør. Som minste av to brødre gikk jeg gjennom nok sjakk-ydmykelser i oppveksten. Jeg trodde den tiden var over.

bondetomm_tommetankerPå jobben satt de klistra til oppdateringer fra Carlsens vm-sjakkparti med Anan. De satt og hørte på analyser og kommentarer uten å skjønne en dritt. I lunsjen ble C2 til K17 diskutert.  Hæ? Ingen slapp unna. Selv ikke den yngre garde. En liten gutt la MineCraft  på hylla og et analogt spill ble hentet frem. Lucas på 7 vil spille sjakk med bestefar. Gudd! Mine varig svekkede sjakkevner blir bragt frem i lyset atter en gang og jeg blir most som den bonden jeg er. Han synes selvfølgelig det er gøy så han vil sjakkmatte meg om igjen og om igjen. Jeg skjønner det er godt for han. Sjakk trener opp hodet og logistikk og kreativitet og matte og analyse og ro. Så sjakk-skyggen som ligger over vårt langstrakte land  er vel egentlig til det gode for folket. Da må jeg vel bare innse at en bonde som meg må ofres.

Er du en av dem som kan dette spillet vil jeg anbefale:

http://magnuscarlsen.com/playmagnusmagnus_carlsen_app

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s