Parkerte menn

parkerte_menn_tommetankerJeg var på shopping i går. På den største av dem alle. På IKEA. Det regnet i går. Mer enn vanlig. Det regnet ute i går. Derfor var alle inne. På IKEA. Det var fint i går. Jeg hadde en plan i går. Jeg skulle kjøpe hjul til å ha under et skap, i går. På IKEA. Min kone ville ut i går. Hun ville bli med i går. Hun ville ut for å bli med inn. På IKEA.   Og der røyk planen. Vi kjørte av sted i vindusviskervær og parkerte i parkeringsgarasjen. Vi gikk inn ei dør og stod i en stappa rulletrapp. Så var vi der. På IKEA. Som mann fikk jeg tildelt en handlevogn med blått håndtak. Det klamret jeg meg til. Og så gikk vi. Eller jeg gikk ikke. Jeg rykket. 5 meter fremrykk, stopp. Gryter. 10 meter frem, stopp. Puter. Jeg holdt bare fast i handlekurven og fulgte den. Dette hadde den gjort før. 12 meter frem, stopp. Dokoster. Hvor var kona? 5 meter frem, stopp. Batterier. Klank i kurva. Noe datt oppi. Der var kona. 17 meter frem, wow, -stopp. Tepper.  Enkelte stopp varte lenge. Lenge nok til at jeg kunne løfte blikket og se mine sjebnekamerater. På hver side langs IKEA sin svingete kommunalinspirerte bygdevei stod vi. Menn med tomme blikk og henda på handlevognhåndtak. Stille betraktet vi hverandre. Vi hadde lyst til å kommunisere, men vi kunne ikke. Det er forbudt å forlate plassen. En vet heller ikke når neste fremrykk kommer. Det skjer ofte plutselig. Gjerne midt i en samtale. 12 meter fremrykk, stopp. Rammer. Men vi kom oss gjennom. Tilbake i bilen med servietter, stearinlys, putetrekk og batterier. Men ingen hjul.

PS. For å akklimatisere IKEA turen gikk jeg inn på JULA. Gudd å godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s