Mayas Sild med koreansk-kutta epler

mayasild_tommetankerEn dag før jul samlet eliten seg. Silde-Eliten. Etter at fiskerne hadde levert Silda de hadde nota sammen på havet, samlet de seg. En fin forsamling sildesnaddermakere. Sildejulekakene skulle vente i år. Det var kryddersild og tomatsild og sild i dill som var målet. Og med vinglete oppskrifter, vin i glassene, øl i boksene og et bord fylt av de underligste og mistenksomme ingredienser satte de i gang. Og etter en lang koselig stund med løkfossende øyne og tomatskvettbefenkte nesetipper var seansen over. sildegilde_tommetanker

mayasild_2_tommetankerPå plass lå koreansk-skrelte epler, Alan-kutta sildebiter, Tomms utsøkte løkskiver, Marits gaffeloppfiskede kryddersild og Mayas finsnitta dill. Det hele i samsvar med Siv sin utsøkte røreteknikk og teskjetuppsmakende tunge. Resultatet endte i Maritstappa glass og masse kos. Sild laget på kjærlighet og hygge. Sild som smaker av jul selv uten å spise den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s