Mannen på Ogna Stasjon

ogna_stasjon_tommetankerJeg forflytter meg fort men behagelig. Mannen i setet ovenfor meg sa hei når han satt seg og har siden oversett meg. Det er helt greit. For jeg vil være alene uten å være alene. Summingen av stemmer beroliger meg. Det kjennes trygt. Et godt voksent venninnepar fra Egersund har vært på shopping i Stavanger. En mann i kamuflasjeuniform skal hjem. En eldre mann har en altfor høy ringelyd. En forretningsmann satt på feil tog.  Han skulle til Stavanger men var på vei til Egersund. Han gikk av på Ogna Stasjon. Det kunne ha vært meg. En jeg kjenner sitter 7seter bak meg. Men han vil også være alene. Jeg sitter og titter ut over jærlandskapet, ser traktorer, kirker, frosne små vann og gamle bilvrak. Inntrykkene suser forbi, akkurat like fort som jeg forflytter meg. Noe er så vakkert at bildet fester seg. Noe er så stygt at bildet fester seg. Mannen over bordet blar i avisen og nyter kaffen. NSB er flinkere med kaffen nå enn før. Jeg skal også hjem. Jeg har vært i Sandnes og presentert en filmide for en kunde. Intenst men interessant. Uforståelige ting ble etter hvert logisk. Nye ansikter og ny kunnskap. Da er det godt med tog for å debriefe seg selv. Slappe av. Se ut i luften. Vente på kryssende tog. Ringe hjem til kona. Nyte kaffen og ikke snakke med mannen over bordet. Det er godt.kryssende tog_tommetanker La bilen stå. Ta toget om du kan.

<div id=”0C01D349-2EE6-484A-9486AAB15C302D5B-C9DEE000-E5EA-4FE4-BCB8EF6BBC8CDCD8″></div>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s