Et takk koster lite, men gjør så godt

handlekurv

I en munter, dog bevistløs, tilstand handler damen foran meg i køen 3 liter appelsinjuice, ett brød, en pakke tørkeruller samt et godt utvalg grønnsaker. Hun lot seg til og med friste av ett Se & Hør som er strategisk plassert like ved kassen.  Hun løfter sine varer opp fra den store handlekurven på gulvet, legger sine ting på rullebåndet for å få de pepet gjennom kassen. Hun bipper sitt Coop-kort og skjuler sin kode før hun høflig takker nei til kvitteringen som jenta med navneskilt tilbyr henne. Hun pakker sitt gods i posen og går hastig mot utgangen. Tilbake står handlekurven på gulvet. Rett foran meg. I veien. Helt først i den ganske lange køen i kassa.  Hvorfor satt hun den ikke på plass? , lurer jeg på. Hun glemte det vel bare i farta,- tenkte jeg. Jeg løfter den opp og sier unnskyld til de bak meg i køen siden de må flytte seg litt for at jeg kunne sette den på plass i den stabelen med kurver som allerede var der. Noen av blikkene i køen så rart på meg. “Hva er det han holder på med?” Et av blikkene hadde til og med en munn som åpnet seg; “Det ække din jobb”, sier han.

Det gjorde meg litt trist.

For det var ikke min jobb, det med kurven,  men jeg gjorde det allikevel. Kurven stod i veien, ergo jeg satt den på plass. 5 sekunder av mitt liv. Kurven hadde også stått i veien for andre, alle de bak meg. Også for han som påpekte at det ikke var min jobb å sette den på plass. Jeg gjorde det for dama som enten glemte det eller gav faen, jeg gjorde der for jenta med navneskiltet og alle de andre med navneskilt som jobber der. Jeg gjorde det for meg selv og for de bak meg i køen. Og i det mine ting ble bippet gjennom kassa og havnet i posen, sa jenta med navneskiltet; “Takk skal du ha!”

Det gjorde meg litt glad.

Det koster så lite å gjøre noen andre glad.

Det koster så lite å gjøre meg glad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s