Vi kan ikke ha dårlig samvittighet.

cordaid-handbag

Vi kan ikke ha dårlig samvittighet. Vi kan ikke gå rundt å føle oss ille bare fordi vi har mer enn dem. For den dårlige samvittigheten vil da aldri ta slutt. Vi vil alltid ha mer enn dem. Alltid. Vi er født inn i et samfunn som er trygt og godt og stødig. Og om vi ofrer alt for dem kan vi aldri ofre alt. Da utsletter vi oss selv, og sannsynligvis skader vi dem som er oss nærmest. Familie og venner. Hvis jeg gir bort alt jeg har og kun lever på et absolutt minimum her i Norge, vil jeg fortsatt ha det så mye bedre enn dem. Jeg tror jeg kan gi mer, men jeg må også passe på meg selv. Mitt liv skal være godt i min kultur. Jeg skal leve som jeg vil og gi som jeg vil. Det viktige er å aldri glemme. Alltid huske. Alltid være klar over styrken jeg har. Styrken i å kunne hjelpe. Styrken i av og til å kunne gi av min overflod. Styrken i min rikdom. At mine penger av og til kan gjøre en stor forskjell for mennesker som har det ille. Og av og til gir jeg. Av og til redder jeg noen jeg ikke vet hvem er. Av og til velger jeg vekk noe til meg selv og gir til dem. Av og til. Og siden jeg gjør det av og til og ikke glemmer så har jeg ikke dårlig samvittighet. Kampanjen bildene er hentet fra er sterk og gir meg et øyeblikks dårlig samvittighet. Og kanskje jeg gir litt mer neste gang. Med god samvittighet.

cordaid-beer

cordaid-aftershave

Kampanjen er fra 2007 og har vunnet en rekke priser. Hill, hill til Saatchi & Saatchi med Art Director Tim Bishop i spissen. Og takk til Ragnhild W. som viste meg denne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s