Er barnebarn innertier eller ytternier?

ytternierr_bella_tommetanker

Gleden med barnebarn er ikke at du ser dem så ofte. Det er ikke at du ser dem for lite. Det er i alle fall ikke å ikke se dem i det hele tatt. Gleden med barnebarn er at du ser dem, og at de ser deg når vi ser hverandre. Den betingelsesløse tilliten et barnebarn på 5 kan vise. Gleden og smilet når hun hopper ut av bilen og kommer løpende inn.  Gleden av å se Maya lese for henne. Lese den samme nattahistorien for 231. gang. Gleden av å se hun sove og “gleden” av lyden av forsiktig bank på soveromsdøren kl. 0600 når hun overnatter og du har sittet oppe å sett en nattfilm og lagt deg klokken 02.00. Gleden hun har når du står opp med henne og lager frokost og lager et glass; “Vi blander litt av alt vi har i kjøleskapet juice”. Lyset i ansiktet når vi kjøper et analogt pilspill i stedet for en pilspillApp. Gleden over vise hvordan et pilspill skal brukes. Og gleden over å bli fortalt pilspillets nye regler av en 5 åring som syntes de konvensjonelle reglene ble litt vanskelige. Gleden av å dytte gressklipperen sammen. Gleden av den gode klemmen du får når hun går. Bekymringene finnes også, men gledene er flere og det er dem vi gleder oss over. Et barnebarns besøk blir fort en innertier, uansett hvilket regelverk vi velger ved dartskiven.

yttertier_bella_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s