Selvransakelse og grytelapper.

Noen av oss ser på tiggerne som søppel. Vi spytter på dem og gir dem kanskje et lite spark istedenfor en tier. Vi skjeller dem ut og sier stygge ord vi håper de forstår. Vi lager sannheter om dem som er våre sannheter og ikke deres. Og sannhetene bygger opp om våre fordommer. Vi ser på dem som stakkarslige fremmedlegemer som helst skal fjernes. Og så er de egentlige som deg og meg, bare med så uendelig mye mindre penger og muligheter. Det er et fattig menneske som sitter der på gata og ber deg om hjelp. Og hva med å se på dem som deg selv. Lukk øynene og sett deg inn i deres virkelighet. Det er ikke lett for det gjør vondt. Kanskje du da tenker; jeg vil gjøre mot andre det jeg vil at de skal gjøre for meg.

Ta av deg skylappene og kjøp en grytelapp, lue eller sokker av en strikkende tigger. Eller gi dem en tier. Du har mange av dem.

En ny FAFO rapport sier: Det er ingenting som tyder på at tiggende rumenere i Skandinavia styres av bakmenn eller organiserte kriminelle nettverk. De er fattige mennesker.

Sammendrag: http://nab.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=11652

Hele rapporten: http://www.fafo.no/images/pub/2015/954-innmat-trykk.pdf

Kunstneren Paul Kuczynski bruker illustrasjon som et uttrykk for bekymringer om sosiale og etiske spørsmål. Hans sosiale kritikk bruker vidd som et våpen. Paul tar dagligdagse hendelser, og viser dem på en satirisk måte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s