Petter Storgalen

Petter_Stordalen_2009-06-03_(bilde_01)

Den som roper høyest blir oftest hørt. Slik er det dessverre. Derfor hører vi ofte Petter Stordalen og vennene hans. Og derfor hører vi ofte ikke på han. Han roper så høyt at vi kritiserer stemmen, istedenfor budskapet. Hans volum overdøver meningen i det han sier. Og i Norge skal vi jo helst ikke stå frem. Våre helter skal være de små som banker de store. De skal være David eller Espen Askeladd som kjemper mot overmakt. Vi kan rope så høyt vi bare vil bare vi er lavmælte. Vi blir overdøvet av ekstravagansen til Stordalen ved hotellåpninger og privatjet og vannscooter og show. Mange ønsker ikke å høre på rikinger som roper høyt. Ikke fordi de roper, men fordi de er rike. Vi kan like det eller ikke like det. Men han gjør en del ting han ikke trenger å gjøre.

Han har bestemt at alle hotellene hans skal være ISO 14001 sertifisert. Miljøsertifisering. Han vil at alle som overnatter i et av hans hoteller skal etterlate mindre miljøavtrykk der enn om de hadde bodd hjemme. Tiltakene på hotellene har redusert vannforbruket med rundt 15 % de siste årene. Det blir noen liter.  Choise hotellene serverer i snitt 2000 kopper kaffe i timen. Og serverer rundt 7 millioner egg i løpet av året. Alt økologisk. Choise hotellene har en egen” rødliste” over ting de ikke bør kjøpe inn av kjøtt og fisk. Listen utarbeider de i samarbeid med WWF, Dyrevernalliansen og artsdatabanken i Norge og Sverige.  Choise hotellene skal være fri for ikke-bærekraftig palmeolje. + mye mer. Dette er ting han ikke hadde trengt å gjøre.

Mange sier at han gjør dette kun for å tjene mer penger. Disse tiltakene er bare PR-stunt. De som sier dette har muligens ikke valgt de økologiske alternativene selv i butikken. Dersom du vil spare penger driter du i økologiske valg. Hans høye rop kritiseres og overhøres av mange. Men enkelte må allikevel lytte til ham. De ansatte. Og kanskje hans ønsker om miljøtenking som blir pålagt alle hans medarbeider i jobbsammenheng også påvirker dem privat. Kanskje hoder blir snudd, tanker blir tenkt, valg blir valgt til mer miljøbevisste handlinger. Kanskje. Jeg var sist helg på en fest hvor en av hans ansatte fortalte varmt om deres tanker rundt økologisk mat, dyrevelferd, regnskog og samfunnsansvar. Og så serverte hun oss Tapas fra Choise. Jeg tror hun mente det hun sa.

Jeg liker heller ikke Petter Stordalens personlighet og fremtoning i media. Så det er litt rart. Her er det en fyr jeg liker som jeg ikke liker og jeg liker at han liker det jeg liker. Øko! Og jeg tror også han mener det.

https://www.nordicchoicehotels.no/samfunnsansvar/

Og som Are Kalvø sier, dersom du skal engasjere deg i noe:

“Men altså: Så lenge du ikkje ser ut og ikkje trener og ikkje er frisk og ikkje er sjuk og aldri har vore frisk aldri har vore sjuk og ikkje er kjent og ikkje kjenner nokon og ikkje er opptatt av noko, då er det fritt fram til å engasjere seg. ”

http://www.aftenposten.no/meninger/Kalvo-A-kjempe-for-ei-halvgod-sak-8046410.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s