En fugl fløy i vinduet

en_fugl_i_vinduet_tommetanker

I dag skal jeg i begravelse. I går fløy en fugl i vinduet. Jeg skal i begravelsen til en person som på en eller annen måte har flydd i vinduet. Han møtte veggen i sitt liv uten å si det til noen. Han stoppa sitt eget liv. Han fløy med vilje i vinduet. Eller kanskje ikke. Et uhell’- en liten feilvurdering, saa var livet over. For oss andre som er igjen, og for de aller nærmeste er det ikke til å forstå. En fugl som flyr i vinduet er ofte ung, blendet av lys og flyr inn i et speilbilde. Smerten den lille fuglen opplever er resultat av et enkelt feil valg.  De gjør det ikke med overveielse og lange tanker. Han vi skal følge til grava i dag,  tok et fell valg. Et lite, men sjebnesvangert feil valg. Ingen lange ensomme tanker. Bare et uhell som til slutt gjorde at han fløy i vinduet. Det er trist men sant. Det triste er alle de de har rundt seg. De ser ikke dem som står klar til å verne om livet og åpne vinduet for dem så de ikke slår seg. Og vi som er rundt ser ofte ikke at vinduet er lukket og at noen planlegger å fly inn i det. Det blir en vond dag i dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s