Eventyrstund i Høvåg

viking_eventyr_tommetanker

Vi opplevde litt magi i går. På en grå og regnfull dag opplevde vi eventyret. Inne i skogen i Høvåg. Fagre møyer og buer med bøyer. Svidd mat og heimestappa surkål. Et skinnfetish-eldorado og vikingnerdesamlig av de sjeldne. Og gudd for et eventyr for en vanlig dødelig. Bronseplassen i Høvåg holdt sitt årlige Vikingmarked. Jeg har vært der før for mange år siden så forventningene var ikke all verdens. Men feil kan man ta, og jeg gjorde det grundig i går. Sammen med gode venner dro vi avsted. Vi kom til en vikingleir der inne i skogen.

viking_marked_2015_tommetanker

Nesten en hel by.  Det var så flott og så gjennomført at jeg følte meg like mye som inntrenger som gjest. Heldigvis var disse vikingene av den fredelige sorten. De var hyggelige. Der var haugevis av bitte små vikinger som løp rundt. Kanskje ikke så rart siden fruktbarhets-labyrinten var like ovenfor. Der var fagre unge møyer med langt flagrende hår. Der var tøffe karer med sverd og bue. Og ikke minst, der var håndverkere av ypperste klasse. De smidde og banket, kokte og spikka. Fletta og sydde. Og inne i mørket i langhuset var det en eventyr-forteller av verdensklasse. En liten bustede viking som kunne formidle en historie slik historier skal formidles. Han trollbandt alle. Voksne, ungdommer og barn stod stille med store øyne mens vikingens fortelling levde i lyset fra bålet. Gudd.    Vi gikk der lenge, for vikingbyen var stor og inntrykkene mange.  Vi snakket med vikinger fra Polen, fra Danmark, fra Sverige og fra Høvåg. Og vi kom hjem med minner i bøtter og spann + en vikingstol og litt krydder og sølv. Det var en eventyrstund fra vi kom til vi gikk. Takk alle viking-nerder. Dere vant.

viking_kniver_tommetanker

One comment

  1. plumsing · July 13, 2015

    Takk for besøket og velkommen tilbake 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s