Underlig å tenke på, men jeg er glad i det grønne lyset.

sthansorm_tommetanker

sthansorm_2_tommetankerAkkurat her skal det grønne lyset leses; Kjør PÅ karer!, Full Guffe! Fritt frem for menn! Grønt lys for alle menn! De skapningene der eier ikke skam. Damene gidder ikke å løpe etter hannene så de setter seg på en stein og skrur på det grønne lyset. “Jeg er klar. Velkommen til Grenn Light District.Her.” St.Hansormene er muligens de mest løsslupne sørlendinger som finnes. Min gamle misjonstunge bestemor hadde neppe vært på lag med disse damenes oppførsel. Men den vesle skapningen fasinerer. Det bor et par eksemplarer på hytta. De lyser opp for oss hver sommer. Underlig å tenke på det, men jeg er glad i den vesle skapningen.

Sankthansorm

Lampyris_noctilucaLampyris noctiluca finnes i eller nær skog. Ofte langs vassdrag. De er kvelds- og nattaktive. Hannen flyr på sensommeren og tiltrekkes gjerne av lyskilder som utelamper. Den kan også komme inn i hus, gjennom åpne vinduer. Hunnen er vingeløs og sitter i vegetasjonen.

Den vingeløse hunnen sitter i vegetasjonen og frembringer et sterkere lys enn hannen. Hun sitter et stykke opp i gresset og vrir på bakkroppen slik at dens lys blir godt synlig. Hunnen bruker lyset til å tiltrekke seg hanner, siden hun ikke har vinger stoler hun derfor på at hun blir funnet.

https://no.wikipedia.org/wiki/Sankthansorm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s