På tide å gjøre litt mer?

vi_står_an_a_tommetanker

Det er på tide å brette opp armene og gjøre vår del. Og la vår del merkes. Jeg ønsker at vi som har gullhår i ræva, født med ski på beina og lever i verdens rikeste, beste og vakreste land tar i et tak. Eller to. Flyktningene som kommer inn i Europa nå er mennesker som deg og meg. De hadde et liv, en jobb, en tro og et håp. De hadde unger i  og  på skolen. De hadde familiemiddager og ferier. Nå har de redsel. De er fryktelig redde. En redsel som de fleste av oss aldri vil få oppleve og som vi aldri vil kunne forstå. Men fortsatt finnes det forståsegpåere som forstår det de forstår og vil allikevel heller stenger disse redde menneskene ute enn at vi åpner opp. I Norge har vi alle for mye. De aller fleste av oss har mer enn vi trenger. Av penger, plass og tid. Nå kan vi vise at vi også har mye medmenneskelighet og omsorg. I går fant politiet i Østerrike en lastebil full av ressurssterke mennesker. Alle var døde. Det kunne vært deg og meg som lå der, hadde vi vært født der, og ikke her. Det er tøffe tider for Hellas, Ungarn, Italia og oss andre. Men med rett innstilling og åpenhet og omtanke kan vi klare å hjelpe. Mer. Jeg tror vi er et godt folk her oppe i trygge, kalde nord. La oss vise at vi også er varme. La oss bidra til å bytte deres redsel med trygghet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s