MINECRAFT 1.8.9, – ANALOG EDITION

minecraft_analog_tommetanker

minecraft_2_tommetankerEt bilde basert på uvirkelige hendelser. Jeg er ingen stor tilhenger av dataspill selv om jeg har spilt min del. Det var gøy en stund, men nå har jeg nok drama og spenning i det virkelige liv. Men det er meg. Ungene har det anderledes, de spiller jo, og Minecraft er en sikker vinner for et guttebarnebarn på 8 år. Mye går i Diamonds, PickAxe og Rocks om dagen. Han sitter der og konstruerer de flotteste digitale byggverk og graver de lengste skjermbaserte tunellene. Vi prøver å begrense det og har tidsregler når han er på besøk. Jeg vil heller gjøre ting ute med dem, enn inne. En dag han og hans søster kom på besøk, kunne jeg ikke leke med dem og sa de måtte finne på noe selv. Etter at de gikk hjem tok jeg en tur rundt for å rydde opp saker og ting. Etterlatenskaper etter 2 popellifiserte barnebarn.  Til min store glede fant jeg benken på bildet. Den bærer tydelige spor etter analoge tanker og gjerninger. Det ligner på et analogt minecraft-spill. Lucas og Isabella har gått løs på svabergene og hamret ut sine skatter. De er nemsomt plassert på lageret sammen med diverse redskap. De har tatt med seg den digitale uvirkeligheten ut i denne verdenen. Kult. ‘Aldri så digitalt at det ikke er godt for noe!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s