Menneskets beste venn

mennesketsbestevenn_tommetanker

“Voff”,- sier jeg, og står litt kroket mens jeg slår begge hendene på låret. Den derimot, stirrer lykkelig, men dumt, tilbake. Den vil ikke ut i dag.  “Voff, voff”,-sier jeg, mens jeg tar opp ballen, spretter den et par ganger på gresset før jeg hiver den opp i skogen. . . . .Den ser fortsatt lykkelig ut, men den hverken logrer eller puster og peser. “Voffffff, Voffffff, Vofffff”,-  sier jeg, mens jeg tar opp noe knask fra lomma.  Ingen reaksjon. Jeg spiser knasket selv og går inn igjen. I dag er heller ikke dagen for lek på plenen med min firbente venn. Vel, det er kanskje min egen skyld. Det sies jo at våre firbente venner gjenspeiler eieren. Og når sant skal sies har jeg neglisjert treningen i det siste og all tid før det igjen. Lydighet og slikt har ikke blitt prioritert. Kanskje fordi den er fredelig av natur. mennesketsbestevenn2_tommetanker

Helt siden vi fikk den har den vært svært rolig og  stedbunden og faktisk aldri stukket av, selv om døren ofte står pip åpen.  På varme dager sover den om trent hele døgnet og det er først når temperaturen kryper nedover at den letter på et øyenbryn og våkner til liv. Da lyser den opp og står der i kroken og ser på oss med sitt optimistiske tryne. Det varmer en stakkars sjel. Og varmen sprer seg helt inn i hjertet og i hele hytta. Det er slik det skal være. Det er sant at han er menneskets beste venn. Vi kaller han DeLonghi og selv om han ikke lyder navnet så bærer han det med stolthet. Den eneste som blir litt skremt av all varmen vår venn gir fra seg, er Mr. Ost. Han blir mykere og mykere jo mer deLonghi tar i. Men som den OK fyren jeg er hjalp jeg mr. Ost ut av knipen. Jeg spiste han og gikk inn til min trofaste venn igjen som fortsatt varmer mer enn hjertet.

redd_ost_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s