Det er alltid ett eller annet å sette fingeren på.

Snoopys

Det triste er at jeg kjenner meg igjen. Disse bildene kunne ikke blitt tatt for 20 år siden. Og egentlig burde de fortsatt ikke kunne bli tatt. Vårt ønske om hele tiden på være mange steder på en gang tror jeg er forstyrrende for sjela vår. Mobilitet og tilgjengelighet er helt topp, men for de fleste av oss er det også et uromoment. En ulmende uro om ikke å vite, ikke å delta, ikke være alene. Det rare nå, er at mens vi er sammen med andre er vi allikevel ikke helt sammen på grunn av denne tekniske lille mobildingsen. Og mens vi misbruker mobilen misbruker vi samtidig de nær oss. Det er alltid ett eller annet å sette fingeren på. Vi er ofte ikke til stede nok for dem som er rett ved siden av oss. Fotografen Eric Pickersgill fra North Carolina og Florida har tatt en tankevekkende fotoserie. Scener hvor vi alle kjenner oss igjen. Men han har fjernet “center of attention”. Serien heter REMOVED/social. Men er det oss eller mobilen som er fjernet.

court_sarah_couch

Se hele serien her:

http://www.removed.social/

http://www.ericpickersgill.com/

 

Takk Morten for lenka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s