Dette er meg! Jeg har det ille.

flyktning_tommetanker

Jeg tror jeg har det verre enn de fleste her i verden. Her jeg ligger under dyna på gjesterommet. Jeg tror jeg har det så ille at jeg har det verre enn meg selv.  Jeg tror jeg har det verre enn ho rumenske dama med koppen strekt frem foran seg. Ho snufser bare litt. Jeg tror jeg har det verre enn de som akkurat nå krysser Middelhavet i gummibåt. De kjenner jo den friske sjøluften. Jeg tror jeg har det verre enn de uten mat i Sør-Sudan. De har i alle fall mat-lyst. Jeg tror jeg har det verre enn de som vasser i land på Lesvos. De kaldsvetter ikke. Jeg tror jeg har det verre enn de som tror flyktningene får utbetalt 31000 i måneden. Hodet mitt kjennes ennå tettere enn deres. Jeg tror jeg har det verre enn de som har ingenting. Jeg tror jeg har det så ille at jeg har det verre enn meg selv. For,- host, jeg er forkjøla. Mens jeg krøller meg sammen under dyna og venter på neste hostekule tenker jeg på alle krigsflyktningene som er ute i friluft og koser seg, på vei mot nye eventyr. Og mens jeg svelger mine paracet og synes uendelig synd på meg selv er det urettferdig at det kommer asylsøkende mennesker til Norge som får hjelp. De er ikke en gang forkjøla.

Og mens Tomm ligger i fosterstilling og skjelver i feber, spiller flyktningene lystig bordtennis og strikker i et land de ikke kjenner med et språk de ikke forstår med en fortid de helst vil glemme og en fremtid de ikke vet noe om. Og mens jeg krøker meg sammen og hoster og harker og svelger og nyser og vet hva min nærmeste fremtid vil bringe av smerte, er de lykkelig uvitende. De er ikke en gang forkjøla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s