Koffertens hemmeligheter

maya_hjem_2_tommetanker

Maya kom hjem igjen i går. Etter tre bemerkelsesverdige uker i Brasil. Og med meg til flyplassen hadde jeg to overtrente barnebarn på speed. Sittende på nåler og med sennep i rævva satt de i baksetet og planla hvordan de skulle overraske Maya. Jeg er forresten litt usikker på om det var Maya eller kofferten de ventet på. Min jobb, oppi det hele, var å ikke si noen ting om dem. Det vil si at jeg skulle trist fortelle Maya at de ikke kunne være med meg. At de var hjemme. Og så gjemte de seg godt i det flyet til Maya landet. Så godt tror jeg at de hadde vanskelig med å finne seg selv. Men Maya kom, og jeg var glad og ga klem. Jeg måtte fortelle en skuffet kone at barnebarna ikke var med. Og mens vi hånd i hånd ventet på kofferten passet jeg på at Maya hadde ryggen til ungenes gjemmested. Og jeg så i sideblikket at de kom ut av skjulestedet og inntok Stealth-Mode. Ikke lett i utgangspunktet da hun var ikledd prinsesseutstyr og han i StarWars klær. Men de gjorde et ærlig forsøk og snek seg bak bagger, kofferter og andre reisende, helt til de hadde gjemt seg rett bak oss. Det underlige var at de ikke så det var oss. De skulle akkurat til å luske seg videre, da Maya så dem. He, he. Ingenting er som å se uttrykket til et barnebarn som oppdager at StealthModus hadde feilet. Men de ble fort glad og klemte og klemte og klemte helt til de husket på kofferten. For det var der de  obligatoriske kommehjemigjen-presangene lå. Fra da av var de over gjennomsnittet interessert i transportbånd og hvor lang tid det tok før vi var hjemme. Jeg tror de syntes det var godt at både kofferten og Maya kom hjem. Akkurat som meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s