Du vet du har kjøpt en god bil når . . .

peugeot3008_tommetanker

Jeg kjøpte ny bil for en uke siden. Ny for meg i alle fall. En 5 år gammel Peugeot 3008 ble ønsket velkommen inn i vår lille familie. Og far selv blir klam i hendene og varm i blikket bare ved tanken på dette fantastiske fremkomstmiddelet. Selv om vi bare bor 2 minutter fra butikken vår, så legger jeg turen om Trondheim eller Feda hver gang jeg skal handle et nytt lite speltbrød eller økologisk ingefær. Og interiøret kan brettes og stables og åpnes og lukkes. Makan! Praktisk som få. Med glasstak og innebygd lommelykt fryder jeg meg orgasmisk over denne vidunderlige maskinen. Men som fornekter av mekaniske egenskaper og motorpassifist vet jeg ikke om den egentlig er god. Helt til i går! Jeg unnet meg selv kvalitetstid inne på Jula sin fantastiske godtebutikk. Og etter 4 timers kos forlot jeg paradiset og gikk ut til bilen nedlesset av ting jeg ikke hadde tenkt å kjøpe. Og tenk, der stod en familie og kikket på bilen med åpen munn og fukt i øyekroken. “Fin bil du har.” sa fruen i familien. “Ehhhh, ja. Takk” svarte jeg som skeptisk sørlending. “Den var vår før”, sa hun. “Vi savner den masse. Vi måtte bare bort å si hei til den.”

Da gikk det opp et billys for meg. Dette var et godt kjøp. Familien fortalte om bilens fortreffeligheter og hvordan de med kjærlig omtanke hadde eid den i dens første 5 leveår. En fin bil og en fin familie. Og nå er det jeg som har adoptert dette vidunderet. Du vet du har kjøpt en god bil når bilen er dypt savnet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s