Obs-Varsel! Trøndere på hytta!

trønderbesøk_tommetanker

Dagen startet som sedvanlig i en tilstand av lavtempo og høykarbo og lavrisiko. En langsom inngang til en fin dag. Rolig sigende inn i det intetsigende. En kopp kaffe og en skive brød med gamlispålegg; Ribberull. Jeg satt i mine egne tomme tanker og lot som jeg tenkte.  Plutselig stod de der! Gudd! Trøndere. Trøndere på hytta. Det var underlig. Jeg trodde ikke jeg kjente noen trøndere. Jeg gjorde det vel egentlig heller ikke. Jeg kjenner salige sørlendinger og syndige nordlendinger. Kanskje et par lure møringer, men ingen trøndere. Til nå. For nå kjenner jeg noen. Hele 4 stykker. Lillian, Erle, Lars og Stig. En familie fra Trondhjem hadde lånt huset vårt et par dager mellom sitt møte med skumle Kaptein Sabeltann og sin ferd ferd videremot lykkelige dansker, kartofler, brusebad og ubegripelig tallsystemer i Århus. trønderbesøk2_tommetankerMaya hadde knyttet bånd med denne dama under en av sine turer til Brasil. Og godt var det. For nå var hun her med familien. I dag kom de til hytta og fikk en smak av sørland, saltvann og skjærgård. Nye folk og fine folk. Båttur og brygge. En Herwa fra 1967 med 15 fot som avsluttes med en 50hester  Johnson kan fortsatt imponere små Trondhjemsbarn. Men akk. Det ble et stuntbesøk. De måtte videre for å rekke en større båt, SuperSpeed fra ColorLine. De dro og vi vinket. Men nå kjenner jeg noen fra Trøndelag også. Kult. Like etter tok jeg tak i mitt eget nakkeskinn og dro av gårde. Til en fin liten tur. Inn bak Sørlandsparkens forvirrende byggverk ligger et fint skogsområde med “Ruben” som sitt høyeste punkt. Roksheia er vel rett navn, men den kalles også Ruben. Dagens TiPåTopp mål. Et par grønne timer i skogen er godt for levra. Brygga ble siste stopp for dagen med grilling av diverse kalkundeler. Et svanepar med tre små tigget restene. Slik skal en dag i ferien være .

3svaner_tommetanker

6 svaner.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s