Ta turen til steineggene på Birkeland

steinegg_tommetanker

steinegg2_tommetankerTa turen dit. Sammen med din kjære. Det er verdt det. Til Teinefossen i Birkeland. Det var der vi fant redet til Steinfuglen. Elven her er berusende vakker og forførende spennende.  Kanskje du får se en glad laks av en fiskemann langs elva som har fisket opp en sur , snart kokt, laks. Kanskje du får se steinfuglen. Kanskje du vil bade i elva. Er du vandt til å bade på Værøy vil dette føles varmt. Uansett er dette et fint turområde. Veldig godt tilrettelagt med skilt og infoplansjer. Denne elva og denne fossen har en flott og lang kulturhistorie og kulturminnene står mektige og tette langs elva. Stien starter helt nede ved Flaksvann og tar deg 3 km oppover langs elva. Og ikke uventet , 3 km til bake. Det er bare fint. Nye stier er alltid gøye. Spesielt gøy for oss var det å finne redet til Steinfuglen. Denne usette arten som ikke finnes men allikevel hekker langs norske elvebredder.  Det må være det! Det var lav vannføring når vi var der og det var nok derfor vi tilfeldigvis oppdaget det. Redet var fint formet over lang tid. Det lå til og med egg oppi. Vi tok 2 av dem og lot det fineste ligge igjen. En blir jo lett litt sulten etter en så fin tur. Så nå skal det bli godt å komme hjem og koke noen steinegg.

maya_m_eggene_teinefossen_tommetanker

 

Teinefossen_004L

kart til teiefossen birkeland

fløtningsmur_teie_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s