PoketommGo

sommerfugl_tommetanker

En ny farsott redder verden. Appen PokemonGO. Ungdommer begynner å bevege seg utendørs, – ut i den virkelige verden. Ut, ut, ut. Og det er ganske kult. De som kjenner meg vet at jeg liker ute. Pokemon har klart det foreldre har sett på som en umulighet siden telefonene ble smarte og pappa og mamma ennå mer  idiotiske. “Stopp spillinga nå” . “Gå ut å lek litt”. “Lagre spillet ditt nå og kom deg ut din rakker!” “Trykk på pause.” Men nå har altså Pokemon klart det. Dette animerte gufset fra vår nære fortid har klart det. Med Augumentet reality kombinerer de den virkelige verden med den digitale i et spill. Ungene slipper ikke tak i telefonen, men de er ute, og de er sammen med varianter av samme art. Det er da noe. Og de går mil etter mil for å finne, og fange disse digitale vennene. Og figurene har forvillet seg på et globalt nivå. Til og med oppi Brøstadbotn i Troms ryktes det at de finnes. Det er godt å få folk ut. De skulle plassert noen høyt rangerte pokemon figurer langt til fjells. Da kunne vi også fått fjolls til fjells nok en gang.

Min Sony telefon er dessverre ikke smart nok til å laste ned PokemonGo, og dessuten har jeg egentlig alltid hatt den installert i hodet. Jeg ser figurer mange steder allerede. Noen ganger imaginære, andre ganger ganske så analoge. Jeg leter og finner. Og dersom du også ser etter, og leter etter de, vil du finne de. Ganske kult det og.

 

steinegg_tommetankerbaksetemonster1_tommetankerbekketrollet_tommetankerpokemongo_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s