Er du flinkere enn tannlegen din på multitasking?

stop_texting

De fleste er jo det. Gode til å gjøre mange ting på en gang. Man behersker det meste og har kontroll over alt. De fleste vil jo neppe påstå at to eller flere ting ikke kan gjøres samtidig uten å miste kontroll. Men hadde du reagert dersom tannlegen din tekstet mens han boret tennene dine. Hadde du reagert dersom kirurgen fiklet med telefonen under en operasjon med skalpell i hånda. Hva om bussjåføren din famlet etter telefonen midt i Trollstigen. Vi hadde ikke akseptert dette fordi  vi hadde fryktet for feil og uhell hos de som ble distrahert. Så hvorfor er du ikke redd deg selv når du blir distrahert. Er du flinkere enn tannlegen din på multitasking. Er du usårlig i trafikken. En gjennomsnittlig tekstmeldingsrespons tar vekk oppmerksomheten din fra trafikken i ca. 4 sekunder. Reaksjonsevnen blir tilnærmet en pensjonists. Og det mens du fyker av sted i tungt maskineri mens kanskje ennå tyngre maskineri passerer kun en halv meter fra deg i motgående retning. Selv om du er veldig, veldig, veldig flink i multitasking så taler statistikken dessverre ikke til din fordel, spesielt om du er ung. Sjansen for å havne i en ulykke øker med 23 % dersom du tekster i bil. I USA, hvor slik statistikk er best, er det hele 1,3 millioner ulykker hvert år hvor mobiltelefoner er en medvirkende årsak. Pass på deg selv og de som sitter på. La telefonen ligge stille til bilen står stille.

text_drive

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s