Opptur-istforeningen.

helt_topp_tommetanker

Jeg fikk være med. Selv om jeg er voksen.  Allernådigst. For dette var Barnas Turdag. Og siden det barnet jeg har ikke er barn lengre lånte jeg hans barn som er mine barnebarn og spurte om jeg fikk være med. “Kan jeg bli med på Barnas Turdag?” spurte jeg. “HÆ?”,- svarte de. topptur_tommetankerJeg tok det som et ja og heiv dem i bilen sammen med termos, saft, sekk og sitteunderlag. Etter litt elting fikk jeg også kona med, og vi brummet oss utover svingete Randesundsveier i en tilårskommen men trofast Mazda. I dag skulle vi på ToppTur med Barnas Turlag i Turistforeningen. Ikke så langt fra Kvarenes parkerte vi og gjorde oss klare mens syvåringen øvde seg på oppnedspeilvendt lesing. Etter ganske mange varianter av Helt Topp dro vi oppover stien. Og hvilken sti. Den var omkranset av vårens lyseste grønnfarger. Og opp av mosen strakk hvitveisene seg mot lyset. Sotåsen var målet. Underveis var det poster med spørsmål for barna og for de med-diltende voksne. Lettere svart en gjort, men vi gjorde et forsøk. Vel oppe på toppen påstod jeg at vi kunne se helt til Danmark. 7-åringen avkreftet dette kontant og forklarte at vi kunne se helt til Tyskland. Slik er det. Jeg lærer noe nytt hver dag. Pølser i metervis og flotte Turistforeningsverter fortalte og skapte hygge for alle som hadde tatt turen opp. Et arrangement som barna husker. De er nå stolte medlemmer av Barnas Turlag og oppfører jeg meg pent kan jeg nok bli med på flere turer.

Tusen takk til Turistforeningen for et fin-fin dag.

topptur_T_tommetanker

http://www.dntsor.no/index.php?fo_id=1142

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s