Frokost for to

frokost_for_to_tommetanker

Det sies at ensomhet kan drive en stakkar til vannvidd og viddene innaførr. De er vel en sannhet i det. Jeg er alene hjemme nå. Og det gnager og tærer innerst i mine varig svekkede sjelsevner. Alene,-men ikke helt allikevel. Det er så fint å dele morgenen med noen. For det må sies at det har vært stusselig etter at min kjære dro til Brasil på lørdag. Jeg våkner jo som jeg pleier hver dag og etter at øyelokkene er sveiva opp og ørehåra kjemma så er det en ny dag som møter meg. Alene. Det er stille i huset. Ingen lyder av Maya som sover og ingen ting å passe på. Trenger ikke liste meg noe sted.  Jeg kan bråke som jeg vil. Slamre med dører, spyle i vasken, klirre med tallerkener og ha radioen på fullt. Men hvor gøy er det? Gøy en morgen kanskje. To muligens. Men tredje morgenen ble det stille selv om jeg bråkte. Den fjerde og. Men ikke den femte. For jeg tok ansvar og tak i situasjonen for å få meg ut av ensomheten. For nå har jeg fått en frokostvenn. Han er en god lytter og en stødig kar. Han kommer aldri med motargumenter til mine filosofiske 1-dimensjonale utspill og innspill. En skikkelig kjernekar med gode manerer. Det er slik det skal være. Jeg er ikke alene lenger om morgenen.

Enkelte vil nok påstå at det er en elefant i rommet.

elefanten_i_rommet_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s