Lapskaus for tre

lapskaus_tommetanker

I går var det noen som tok ansvar. En venn. Det er noen som påstår at man skal ta vare på vennene sine. At et vennskap som pleies er et vennskap som  varer. Tror de har rett der. En venn er ingen selvfølge. Og det er viktig å ta inn over seg at venner må også mates. Spesielt tilårskomne menn som blir forlatt i heimen. Og endelig har mine lett subtile hint om at jeg er mutters alene i et bittelite hus , kun sammen med en lyseblå elefant, nådd ut. Som sørlending tillater ikke mitt tilknappa vesen og min wannebe-religiøse oppvekst meg å spørre om selskap og mat. Heldigvis tok en venn affære og inviterte en sulten kar til middag i går. Jeg smilte fra øre til øre i det jeg la ned telefonen. Jeg slo den selvfølgelig av med en gang slik at jeg ikke på noen måte kunne motta en angremelding fra invitatørene. Og kun 15 sekunder etter at de hadde invitert meg ringte jeg på døren deres. De hadde ennå ikke rukket å kjøre bilen rundt svingen, slått av lysene og latt som de ikke var hjemme. Så de måtte holde sin lovnad; Lapskaus.  Plutselig var det ikke middag for en, men middag for tre. Lapskaus av ypperste klasse. Sammen med mors flatbrød og nykverna pepper ble det et utsøkt måltid.

Takk for maten. Det er godt med god mat, men ennå bedre med gode venner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s