Essensen av meg

 

vaniljestjerne_tommetankerSi meg ditt navn og jeg skal fortelle deg hva du heter. Før var det mamma og fruen som best kunne gi et troverdig resyme av mitt liv. Slik er det ikke lenger. I disse dagene er det Hr. Google og Tante Facebook sammen med onkel LinkedIn som definerer hvem jeg er. Instagram og SnapChat supplerer med utdypende fakta. Jeg GeoPlottes og blottlegges overalt hvor jeg er. Det behagelige er jo at vi alle kan lene oss tilbake å slutte å tenke. Jeg trenger ikke lenger lure på hva jeg liker, hvem som er mine beste venner og hvem som egentlig er min sjelevenn. Ei heller er spørsmålet om hvilken fjellkjede jeg ligner på ubesvart og hva jeg skal spise til frokost i morgen er allerede bestemt. Jeg har jo en gang satt et merke i en check-box og akseptert villkårene. Total og betingelsesløs kapitulasjon inn i nettselskapenes adopsjonslinje. Med siste rest av egen stolthet og ørneblikk inn i sjelen så lurer jeg på hvorfor disse tilbudene kom tikkende inn i e-posten til meg. En sted inne i et datamaskinhode er det jo regnet ut at dette er Tomm interessert i. Og da stemmer det jo. Strikking+ Plastikksmelting + Vaniljestjerner + Røde Kinn = meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s